default location for output file

Suggestions and feature requests.
Post Reply
Message
Author
dbiando
Posts: 4
Joined: 21.09.2017, 17:13

default location for output file

#1 Post by dbiando » 23.02.2020, 20:32

I posted this question several years ago and got one answer that was not helpful, so I thought I would post again. Hopefully someone can help. I am looking for a way to change the default location of the output file when making a file list. As it stands now I have to manually change the target directory for the output file each time I make a list. The default is to create the output file in the same folder as the indexed files. However, I keep the lists on a drive different from the drive with the folders that has been indexed, and I make file lists of numerous folders. So manually changing the target each time I make a list is tedious. Any help would be greatly appreciated. Thanks!

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 3837
Joined: 19.08.2007, 21:40

Re: default location for output file

#2 Post by Dreamer » 23.02.2020, 21:16

I think it's not possible now, so I moved this topic to Feature Requests forum.

Perhaps something like in Rename dialog, drop down menu with last used paths could be added - or the Profiles tab as in Multi rename, with options to add custom paths, first path could be current path.

Workaround - you can create tab with the path you want to use, then click the copy path button in address bar - and paste in the "Make folder list" dialog.

dbiando
Posts: 4
Joined: 21.09.2017, 17:13

Re: default location for output file

#3 Post by dbiando » 23.02.2020, 22:12

Thank you very much for the information and the moving of my post. Appreciated!

Marek
Author
Author
Posts: 2739
Joined: 10.04.2006, 07:48
Location: Germany
Contact:

Re: default location for output file

#4 Post by Marek » 24.02.2020, 21:42

In the next release 814 will be possible to define the default folder for the output file in the FreeCommander.prtf.ini file.
You can then define default folder for each profile.
Example:

Code: Select all

[9AB1365B-6032-468A-95BB-4543FFA4B23A]
Name=Default_Profile (TAB getrennte Felder)
TargetFolderForOutput=c:\temp
The defined folder must exists.
The value of TargetFolderForOutput will be used as default value in dialog.

dbiando
Posts: 4
Joined: 21.09.2017, 17:13

Re: default location for output file

#5 Post by dbiando » 24.02.2020, 23:34

Thank you for the information and thank you for great software. I look forward to the update!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests