Page 1 of 2

596 Speed/opening.

Posted: 10.07.2012, 20:45
by PALarsen
This version is very slow to start/draw windows+content, 595 was slow, this is even slower, is this a bug?

2009.02b is lightning fast compared.

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 11.07.2012, 07:14
by joby_toss
I can't confirm this. 596 is very fast here. It opens in ~1sec. I also like how 596 is opening directly maximized, without redrawing its GUI.

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 11.07.2012, 07:42
by sdb
for me the speed works fine. It's the same as before, even though the file size is bigger (executable).

ehhhm I have a hybrid hd (momentus xt 500gb)

2.5 ghz notebook windows 7 32bit

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 11.07.2012, 08:58
by PALarsen
Here is a small video, not very good quality, but it shows what I mean.




GFX: Gainward GTX460GS

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 11.07.2012, 10:01
by sdb
the outer frame is faster and the content a little bit slower. Yes, I can confirm that. But it is not a problem or so.

hybrid hd (momentus xt 500gb)

But probably if I hadn't a combined ssd/hd hybrid, it would be more a problem. I don't know.

2.5 ghz notebook windows 7 32bit

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 11.07.2012, 15:13
by BGM
Ooooooo! The outer frame loads in a flash, which is very nice, and then it draws the controls very quickly - I can see everything just fine, for about 5 seconds, whereupon the entire window blanks out, then gets the "(not responding)" title in the titlebar, then the spinner-waiting icon for quite some time (a very long time if you happen to be waiting for it to open - I'd say around 30 seconds, at least). That's how it was the first several times I started it.

However, now, about the 4th and 5th times, it is rather faster to start. The frame opens instantly, then the toolbar partly show, then the toolbars fill out, then the folder panels appear, then the favourites panel loads.

It does start faster now, however than 595, and faster than itself after it was started/exited three or four times.

I am loading 16 tabs, 4 of them are network tabs from 2 different servers. Windows7 64bit with all visual effects and aero effects disabled.

And if I try to close it within a minute of its being opened, I get a message, "Please wait, network loading thread is active".

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 11.07.2012, 18:53
by js365
BGM wrote:Ooooooo! The outer frame loads in a flash, which is very nice, and then it draws the controls very quickly - I can see everything just fine, for about 5 seconds, whereupon the entire window blanks out, then gets the "(not responding)" title in the titlebar, then the spinner-waiting icon for quite some time (a very long time if you happen to be waiting for it to open - I'd say around 30 seconds, at least). That's how it was the first several times I started it.

However, now, about the 4th and 5th times, it is rather faster to start. The frame opens instantly, then the toolbar partly show, then the toolbars fill out, then the folder panels appear, then the favourites panel loads.

It does start faster now, however than 595, and faster than itself after it was started/exited three or four times.

I am loading 16 tabs, 4 of them are network tabs from 2 different servers. Windows7 64bit with all visual effects and aero effects disabled.

And if I try to close it within a minute of its being opened, I get a message, "Please wait, network loading thread is active".
Exactly same situation here.

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 11.07.2012, 19:11
by Dreamer
PALarsen wrote:This version is very slow to start/draw windows+content, 595 was slow, this is even slower, is this a bug?

2009.02b is lightning fast compared.
Confirmed.

Hardware: CPU Intel Core 2 Duo E8400 3GHz, RAM 4GB, GPU GeForce 8800GT 512MB, Audio X-Fi Titanium, HDD1 WD 640GB, HDD2 WD 640GB, DVB-S2 card Skystar HD2, DVB-S card SkyStar 2 r2.3, Audio Creative Inspire T5400, Monitor Samsung 215TW 21"...
Software: OS Windows Vista Home Premium 32 bit SP2, DirectX 10...

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 11.07.2012, 19:49
by PALarsen
Dreamer wrote:
PALarsen wrote:This version is very slow to start/draw windows+content, 595 was slow, this is even slower, is this a bug?

2009.02b is lightning fast compared.
Confirmed.

Hardware: CPU Intel Core 2 Duo E8400 3GHz, RAM 4GB, GPU GeForce 8800GT 512MB, Audio X-Fi Titanium, HDD1 WD 640GB, HDD2 WD 640GB, DVB-S2 card Skystar HD2, DVB-S card SkyStar 2 r2.3, Audio Creative Inspire T5400, Monitor Samsung 215TW 21"...
Software: OS Windows Vista Home Premium 32 bit SP2, DirectX 10...
Thank you.

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 12.07.2012, 09:10
by Muchinga
Hello,

For me 596 is very fast. :D
(i7 930, SSD Plextor M3P - W7 32 bits)

Thanks.

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 12.07.2012, 21:52
by inglorious
sluggish start here as well.

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 16.07.2012, 21:18
by Dreamer
There is a delay also when first clicking the Favorite tools icon, to show the menu with the items. It's about 4-5 seconds.

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 19.07.2012, 16:43
by JohnFredC
On initial display, 596 seems to unnecessarily alternate toolbar themes before settling down.

I first see what appears to be the default theme (with gradients), then my theme (flat, etc), then the default theme again, then my theme.

XP SP3

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 19.07.2012, 17:08
by BGM
@JohnFredC - Exactly!

Re: 596 Speed/opening.

Posted: 21.07.2012, 18:07
by PALarsen
Problem solved in the latest update, great work, thanks :D