Multiselect via keyboard does not work in 613

Discussion and questions - donor version.
Post Reply
Message
Author
User avatar
RuCla
Posts: 20
Joined: 07.11.2007, 14:35
Location: Germany

Multiselect via keyboard does not work in 613

#1 Post by RuCla » 31.01.2013, 20:06

Hello,
with at least the latest version (613) of FC it is not possible to select two elements in the file list which do not follow each other.
I think this should possible
Best regards
Rudi

Scott_Y
Posts: 504
Joined: 02.10.2009, 02:46
Location: Colorado, USA

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#2 Post by Scott_Y » 31.01.2013, 20:57

As far as I know, the only way to select items "via keyboard" is if NC-mode is enabled (Settings > Select Items). Then the Spacebar can be used to select items. This works fine for me in 613, Win7/64.

Could you describe what you are doing when you try to select items? Thanks.

User avatar
RuCla
Posts: 20
Joined: 07.11.2007, 14:35
Location: Germany

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#3 Post by RuCla » 01.02.2013, 09:06

I just move down with the arrow key and then I try to select the elements with space

I thought that it was also possible to select the elements with space without NC-Mode

BTW:
I have tested this with Win7 and Win8
Best regards
Rudi

Scott_Y
Posts: 504
Joined: 02.10.2009, 02:46
Location: Colorado, USA

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#4 Post by Scott_Y » 01.02.2013, 15:59

Selection by spacebar is one of the defining features of Norton Commander, hence in NC-mode in FC. If you turn off NC-mode, spacebar does not select elements; instead, selection works as in Windows Explorer. That has been true at least back to FC2009.

User avatar
RuCla
Posts: 20
Joined: 07.11.2007, 14:35
Location: Germany

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#5 Post by RuCla » 02.02.2013, 17:39

Selection by spacebar is one of the defining features of Norton Commander, hence in NC-mode in FC. If you turn off NC-mode, spacebar does not select elements; instead, selection works as in Windows Explorer. That has been true at least back to FC2009.
When you select a file in windows explorer and you hold the CONTROL key, you can select further elements via space.
=> This does not work in FC. So I think your comment is not correct. Am I wrong or did I misunderstood you?
Best regards
Rudi

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#6 Post by joby_toss » 02.02.2013, 20:05

RuCla wrote:When you select a file in windows explorer and you hold the CONTROL key, you can select further elements via space.
=> This does not work in FC.
Confirmed.
Hold Ctrl -> hit Down arrow -> hit Space => in FC XE the next file is not selected, while in WE it is.
But is the General selecting mode supposed to mimic WE behavior?

User avatar
BGM
Posts: 575
Joined: 14.10.2008, 21:42
Location: Kansas City, Missouri, USA

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#7 Post by BGM » 03.02.2013, 02:01

Hold Ctrl -> hit Down arrow -> hit Space => in FC XE the next file is not selected, while in WE it is.
In my opinion, there should at least be *some* way to do multi-select via the keyboard without Norton Commander mode (I never use that). I would expect to be able to do it with the spacebar, however - that seems to me the most intuitive way.
(Windows 7 Professional 64bit)

Scott_Y
Posts: 504
Joined: 02.10.2009, 02:46
Location: Colorado, USA

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#8 Post by Scott_Y » 03.02.2013, 04:13

RuCla wrote:When you select a file in windows explorer and you hold the CONTROL key, you can select further elements via space.
=> This does not work in FC. So I think your comment is not correct. Am I wrong or did I misunderstood you?
Thanks for pointing this out; I didn't know about it before. I stand corrected.

Karol
Posts: 699
Joined: 19.08.2007, 10:05

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#9 Post by Karol » 03.02.2013, 09:00

Scott_Y wrote:RuCla wrote:
When you select a file in windows explorer and you hold the CONTROL key, you can select further elements via space.
=> This does not work in FC. So I think your comment is not correct. Am I wrong or did I misunderstood you?
viewtopic.php?f=6&t=4958

joby_toss
Posts: 1346
Joined: 22.07.2009, 19:19
Location: Romania
Contact:

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#10 Post by joby_toss » 03.02.2013, 10:16

Once again, Karol to the rescue! :)
Works fine now, thank you!

User avatar
BGM
Posts: 575
Joined: 14.10.2008, 21:42
Location: Kansas City, Missouri, USA

Solved: Multiselect via keyboard does not work in 613

#11 Post by BGM » 03.02.2013, 16:07

Here, here! Thanks, Karol - that solves it.
(Windows 7 Professional 64bit)

User avatar
RuCla
Posts: 20
Joined: 07.11.2007, 14:35
Location: Germany

Re: Multiselect via keyboard does not work in 613

#12 Post by RuCla » 03.02.2013, 17:36

Thank a lot. Work fine for me.
Best regards
Rudi

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests