Search results - Browse button

Suggestions and feature requests.
Post Reply
Message
Author
User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 4039
Joined: 19.08.2007, 21:40

Search results - Browse button

#1 Post by Dreamer » 22.07.2016, 23:29

In XnView (image viewer), the search results system works like this:

- open the search dialog to search for file/image
- press Enter
- wait for the results
- button "Browse" is automatically focused
- just click Enter to close Search dialog and show the list with all items in the browser

So I suggest the same for FC:

- add the big "Browse" or "Export" button between "Find" and "Cancel"
- add the menu option "Automatically focus the Export button after searching" (perhaps enabled by default)
- use also the new "snap to" feature, after the searching auto-snap to cursor to "browse" button (if the previous option would be enabled)

* the function of the Export button should be the same as "Export all items" button on the search results window.

This way, together with the search profiles, we could just use main toolbar to select the profile, click search/Enter to start searching, then click/Enter to show results in the main FC window/ active panel

More options which might be useful:

- close the Search dialog when exporting the items
- always export results to the new folder tab (otherwise use actual tab)
- automatically close Search dialog and export the results after searching
- use the sorting option from the search results into the FC panel after exporting

Forez
Posts: 463
Joined: 30.01.2016, 11:05
Location: In front of a PC monitor

Re: Search results - Browse button

#2 Post by Forez » 03.10.2016, 20:21

Dreamer wrote:In XnView (image viewer), the search results system works like this:
[...]
More options which might be useful:
- close the Search dialog when exporting the items
- always export results to the new folder tab (otherwise use actual tab)
- automatically close Search dialog and export the results after searching
[...]
I'll drink to these three

And here is another one:
close the Search window when opening a file [selected from the list] in the location it is residing

90% of the time I'm looking for one specific file in one more or less specific location. And so in time more and more Search windows get stuck up on my Window taskbar


And here is another proposition of mine for the Search : viewtopic.php?f=20&t=7492

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 4039
Joined: 19.08.2007, 21:40

Re: Search results - Browse button

#3 Post by Dreamer » 03.10.2016, 21:40

Forez wrote:90% of the time I'm looking for one specific file in one more or less specific location. And so in time more and more Search windows get stuck up on my Window taskbar
Then another one:

- Use only one instance of the Search window

Forez
Posts: 463
Joined: 30.01.2016, 11:05
Location: In front of a PC monitor

Re: Search results - Browse button

#4 Post by Forez » 04.10.2016, 16:16

Dreamer wrote:
Forez wrote:90% of the time I'm looking for one specific file in one more or less specific location. And so in time more and more Search windows get stuck up on my Window taskbar
Then another one:

- Use only one instance of the Search window
And / or another one:
Close all search windows at once


If I would have few Search windows stacked on my tarkbar, then pressing juiced "Cancel" option would close them all, and ot oly the current one. There could be buttons
V Find
X Cancel
XXX Cancel All

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 4039
Joined: 19.08.2007, 21:40

Re: Search results - Browse button

#5 Post by Dreamer » 12.09.2020, 11:59

Still miss these...

Most important for me is one instance, original request is 8 years old:

Search - option to allow only one instance - FreeCommander Forum

One workaround is to use the option "Stay on top", in menu - Options, it just force the user to close the window, so we still have to do it manually, but at least it can reduce/eliminate multiple search windows.

Marek
Author
Author
Posts: 2829
Joined: 10.04.2006, 07:48
Location: Germany
Contact:

Re: Search results - Browse button

#6 Post by Marek » 14.09.2020, 19:57

"Stay on top"
I did this a long time ago but forgot to make an option in the UI :).
Change the line "OneInstance=0" in the freecommander.find.ini to "OneInstance=1" and check if it really work.

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 4039
Joined: 19.08.2007, 21:40

Re: Search results - Browse button

#7 Post by Dreamer » 14.09.2020, 20:51

Oh really? I'm waiting for that feature for years and it's already implemented. :shock:

It works good, just one issue:
- enable option "Auto hide search parameters on search end"
- click Find to start search
- search parameters are hidden
- go to main FC window
- press Ctrl+F
= Search window is activated, but search parameters are still hidden

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests