Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager [SOLVED]

Suggestions and feature requests.
Message
Author
User avatar
Forez
Posts: 1373
Joined: 30.01.2016, 12:05
Location: In front of a PC monitor

Re: Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager

#31 Post by Forez » 12.07.2023, 13:42

test.png

User avatar
Forez
Posts: 1373
Joined: 30.01.2016, 12:05
Location: In front of a PC monitor

Re: Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager [SOLVED]

#32 Post by Forez » 16.07.2023, 16:31

An epilogue


I ended up having doubled TerCopy here and TeraMove here entries n my shell menu, both in FreeCommander and Windows Explorer. To get rid of them I had to use this REG hack:

Code: Select all

Windows Registry Editor Version 5.00



[-HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers\TeraCopy]
@="{A8005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[-HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\TeraCopy]
@="{A8005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[-HKEY_CLASSES_ROOT\Drive\shellex\ContextMenuHandlers\TeraCopy]
@="{A8005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[-HKEY_CLASSES_ROOT\Folder\shellex\ContextMenuHandlers\TeraCopy]
@="{A8005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"



[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\*\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy64]
@="{A7645AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\*\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy64]
@="{A7645AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shellex\ContextMenuHandlers\TeraCopy]
@="{A8005AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Directory\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy64]
@="{A7645AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Drive\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy64]
@="{A7645AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"

[-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Folder\shellex\DragDropHandlers\TeraCopy64]
@="{A7645AF0-D6E8-48AF-8DFA-023B1CF660A7}"


robsc
Posts: 24
Joined: 18.04.2023, 23:35

Re: Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager [SOLVED]

#33 Post by robsc » 18.05.2024, 23:54

I used the entries from this thread in FC to have teracopy as the file handler whenever I copy or move. But is there a parameter for the command line that will make teracopy ask me what I want to do if there's already a copy in the destination folder? Currently, it appends "- Copy" and I'd like to have a choice.

I didn't see anything on their website or in the GUI to make that happen.

Thanks,

horst.epp
Posts: 477
Joined: 15.11.2008, 20:18

Re: Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager [SOLVED]

#34 Post by horst.epp » 19.05.2024, 17:01

robsc wrote: 18.05.2024, 23:54 I used the entries from this thread in FC to have teracopy as the file handler whenever I copy or move. But is there a parameter for the command line that will make teracopy ask me what I want to do if there's already a copy in the destination folder? Currently, it appends "- Copy" and I'd like to have a choice.

I didn't see anything on their website or in the GUI to make that happen.

Thanks,
For me, using TeraCopy in the FC settings always gives a dialog, what to do on a collision.
This really has all what a user may want.
My FC settings are as follows, no need for any registry hacks.

The Copy entry only looks like this
C:\Program Files\TeraCopy\TeraCopy.exe Copy *"%ActivSelAsFileUtf8%" "%InactivDir%"
Screenshot - 19.05.2024 , 17_02_33.png
Screenshot - 19.05.2024 , 16_56_58.png
Windows 11 Home x64 Version 23H2 (OS Build 22631.3737)
Everything Version 1.5.0.1382a (x64), Everything Toolbar 1.3.3, Listary Pro 6.3.0.78
FreeCommander XE 2024 Build 910 64-bit donor

robsc
Posts: 24
Joined: 18.04.2023, 23:35

Re: Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager [SOLVED]

#35 Post by robsc » 21.05.2024, 19:31

Ok.. something strange has happened. I have Teracopy set to prompt on filename collision. It has stopped doing so and means it's not FC. I can use Teracopy in file explorer or in its GUI and it won't bring up the prompt anymore. It used to and what your image shows it what I used to see.

It just happened to stop working near the same time I changed FC to copy and move like you showed in this thread and revealed the problem. I will have to email Teracopy to see why.

Thank you...

horst.epp
Posts: 477
Joined: 15.11.2008, 20:18

Re: Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager [SOLVED]

#36 Post by horst.epp » 22.05.2024, 12:04

robsc wrote: 21.05.2024, 19:31 Ok.. something strange has happened. I have Teracopy set to prompt on filename collision. It has stopped doing so and means it's not FC. I can use Teracopy in file explorer or in its GUI and it won't bring up the prompt anymore. It used to and what your image shows it what I used to see.

It just happened to stop working near the same time I changed FC to copy and move like you showed in this thread and revealed the problem. I will have to email Teracopy to see why.

Thank you...
Here it till works also in Windows Explorer and asks for collisions.
In my actual TeraCopy version 3.17 I don't see any entry under preferences to switch off the prompt on collisions.
How did you disable this ?
Windows 11 Home x64 Version 23H2 (OS Build 22631.3737)
Everything Version 1.5.0.1382a (x64), Everything Toolbar 1.3.3, Listary Pro 6.3.0.78
FreeCommander XE 2024 Build 910 64-bit donor

robsc
Posts: 24
Joined: 18.04.2023, 23:35

Re: Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager [SOLVED]

#37 Post by robsc » 22.05.2024, 18:41

Image

I don't think I've ever been able to get an image to show up. But the series of button swith the names below, click on options.
File list Target Options Status Log

Then Transfer options has a drop down menu to choose how to handle file collisions.

User avatar
Dreamer
Site Admin
Posts: 6190
Joined: 19.08.2007, 23:40

Re: Make CTRL + X / V keyboard shortcut use FC instead of Windows' manager [SOLVED]

#38 Post by Dreamer » 22.05.2024, 20:24

robsc wrote: 22.05.2024, 18:41Image

I don't think I've ever been able to get an image to show up.
Ready this topic for more info.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests